Clicky

Pleegouders Zuidplas netwerken

Copyright Omroep Zuidplas
Een groep van ongeveer dertig pleegouders uit de gemeente Zuidplas kwam op dinsdag 9 mei bij elkaar. Ontmoetingspunt was kersen- en zorgkwekerij Jomajole in Moerkapelle. Wethouder Daan de Haas was "onder de indruk van al het mooie, maar vaak zware werk dat pleegouders doen."

Tijdens deze tweede netwerkbijeenkomst voor pleegouders in de gemeente Zuidplas ging de wethouder met hen in gesprek. Pleegouders vertelden waarom ze voor pleegzorg hadden gekozen. ‘Passie en bewogenheid met kinderen’, zijn de woorden die hierbij opvielen. Ook konden de pleegouders kwijt wat ze van de gemeente nodig hadden voor hun werk. Betrokkenheid vanuit de gemeente, zoals nu door aanwezigheid van de wethouder, waarderen zij zeer. Tot slot was er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting, uitwisseling en een rondleiding door de kersenkwekerij.

Er blijkt veel waardering te zijn voor deze bijeenkomsten. Het Centrum voor Jeugd en Gezin en de pleegouderraad van Horizon zullen daarom in het najaar weer een bijeenkomst organiseren. De pleegouders voor deze bijeenkomst waren persoonlijk via hun pleegzorgorganisatie uitgenodigd. Pleegouders die de uitnodiging gemist hebben kunne contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, www.cjgzuidplas.nl of POR Horizon porhorizon@horizon.nl