Clicky

Traumahelikopter komt te hulp bij tandartsbehandeling in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De traumahelikopter en andere hulpdiensten zijn vrijdagmorgen 12 mei te hulp geroepen bij een tandarts aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een hoog zwangere vrouw raakte onwel tijdens een behandeling.

De melding van het incident kwam vrijdagmorgen net iets voor 10 uur bij de hulpdiensten binnen. Naast twee ambulances, politie en de traumahelikopter kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse op het Raadhuisplein. In eerste instantie werd uitgegaan van een mogelijke reanimatie. Dit bleek niet het geval.

De brandweer kon daarop direct terug naar de kazerne. Na behandeling en controle door de hulpdiensten heeft de tandarts zijn werk af kunnen maken. Voor de zekerheid is de patient daarna naar het ziekenhuis gebracht. Handhavers van de gemeente hebben tijdens het incident het verkeer geregeld.