Clicky

Minioren van vliet/Barracuda stijgen boven zichzelf uit

Copyright Omroep Zuidplas

November 2016: twee ploegen minioren zwemmers van Van Vliet/Barracuda verschijnen aan de start voor de voorronde van de Nationale Club Meet. Voor het eerst ooit wist een ploeg zich te plaatsen voor de finales.

Na zes maanden hard trainen vertrokken achttien zwemmers tussen de 9-11 jaar zaterdagochtend naar Amsterdam om met 15 ploegen uit Nederland te strijden om de Nationale minioren clubtitel.

Bijzonder aan de wedstrijd is de vorm van estafettes. Elke estafette werd gezwommen met drie zwemmers, één uit elke leeftijdscategorie. Hierbij zwom de jongste 25m, de volgende 50m en de oudste 75m. Het eerste programma was de schoolslag estafette. Direct werd de toon gezet door zowel de jongens als de meisjes door beide hun tijd te verbeteren. Voor de meisjes leverde het zelfs een derde plek op!

De eerste helft van de wedstrijd staat voor alle categorieën in het teken van de vrijeslag. Flòra Szili-Torok en Rosa Tindal bijten de spits af met de 50m vrijeslag. Beide kwamen met een mooi persoonlijk record het water uit. Voor Mila Oomens en Mirre Berreboom stond de 100m vrij op het programma. Mirre zwom maar liefst elf seconden van haar beste tijd af en Mila wist knap naar een tweede plek te zwemmen in een nieuw pr van 1.15.27. Ook Bas Bechtold en Lars Stout zwommen naar persoonlijke toptijden. Elydjah van der Heul doorbrak de magische grens voor minioren op de 100m vrijeslag van 1.10.0 en klokte 1.09.99!

In het tweede deel van de wedstrijd wordt door alle groepen de 100m wisselslag gezwommen. Bij de 9 jarige was de sensatie compleet. Flòra Szili-Torok wist met overmacht de winst naar zich toe te trekken in een fantastische tijd van 1.25.76. Een nieuw Clubmeet Kampioenschapsrecord en officieus Nederlands record voor 9 jarigen! Jinth Engelse maakte het feestje compleet door op deze afstand de 6e plaats binnen te halen. Elydjah van der Heul pakte nog een 3e plaats mee bij de 11-jarigen. Met de laatste vier wedstrijden te gaan was de spanning te snijden. De minioren van Van Vliet/Barracuda waren in een felle strijd verwikkeld om de derde plaats met het team van Amersfoort. Mara Tims en Joshua Agussalim laten hun beste slag zien tijdens de vlinderslag estafettes en zorgen ervoor dat de strijd om de derde plek nog niet verloren is. Uiteindelijk werd het kampioenschap binnen gehaald door de zwemmers van Den Haag, Aqua-Novio uit Nijmegen pakte de tweede plek en de Amersfoorters grepen net het brons voor de minioren van Nieuwerkerk!

Tijdens deze wedstrijd was er ook een kampioenschap voor de Paralympische zwemmers. Ook daar was Van Vliet/Barracuda vertegenwoordigd met Aminata Turay die een knappe tweede plaats wist te veroveren op de 50m vrijeslag met een sterk persoonlijke record van 53.40!

Foto: Het miniorenteam van Van Vliet/Barracuda