Clicky

Spektakel-stuk Symfonie Orkest Midden Holland

Copyright Omroep Zuidplas

Nog voordat de machtige slotakkoorden van Tsjaikovsky’s eerste symfonie uitklonken, veerde het aanwezige publiek op voor een staande ovatie. Hiermee werd het Symfonie Orkest Midden Holland op zaterdagavond 13 mei beloond voor hun concert “Machtig”.

Dat was niet zonder reden, want het orkest, onder leiding van Ghislain Bellefroid, had deze keer de lat wéér hoger gelegd met de uitvoering van de Coriolan Ouverture van Van Beethoven, maar bovenal de eerste symfonie “Winterdagdromen” van Tjaikovsky. Alle menselijke emoties kwamen voorbij en de dynamiek van het 40-koppige orkest was ronduit indrukwekkend. Prachtig intermezzo vormde een kamermuziekwerk van Prokofiev, uitgevoerd door enkele orkestleden van Symfonie Orkest Midden Holland met pianist Martijn van Dijk. Extra diepgang aan de muziek gaf Gert-Jan Oosterom, docent klassieke talen aan het Coornhert Gymnasium, die uitleg gaf over het leven van de componisten en de heersers uit hun tijd.

Op 24 juni 2017 laat het orkest weer van zich horen met kleine ensembles in enkele huiskamers in de Gemeente Zuidplas.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 30 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.