Clicky

TC Nieuwerkerk wint na thriller

Copyright Omroep Zuidplas

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen nam TC Nieuwerkerk (TCN) het op tegen TV Simpelveld. TCN moest deze wedstrijd in ieder geval winnen om überhaupt nog een kans te maken op de play-offs die 10 en 11 juni op het eigen park plaatsvinden.

De Spanjaard Enrique Lopez-Perez ging voortvarend van start. Lopez-Perez, momenteel nummer 218 op de ATP wereldranglijst, bewees zijn waarde voor TCN door met 6-2 6-2 van de Duitser Tom Schönenberg (612 ATP) te winnen. De 20-jarige Guy den Heijer bewees opnieuw zijn zeer goede vorm van dit seizoen door Juan Lizariturry (470 ATP) te kloppen met 6-4 6-1. Lizariturry was overigens pas sinds afgelopen week aan de selectie van Simpelveld toegevoegd.

Bart van den Berg (momenteel nummer 34 van Nederlandse ranglijst) had het moeilijker tegen Kevin Boelhouwer (nummer 17 van NL). Van den Berg had in de eerste set nog een setpoint, maar wist deze niet te verzilveren. Hij verloor de set in een tiebreak. In de tweede set bleek Boelhouwer de betere speler (6-7 2-6). Ook TCN clubtrainer Jeroen Camfferman had het moeilijk tegen Jesse Timmermans (nummer 23 van NL). Camfferman haalde zijn achterstand in de tweede set nog mooi op naar een tiebreak, maar wist deze niet te winnen ((2-6 6-7).

Met een 2-2 gelijke stand na de singles hadden de Nieuwerkerkers er een hard hoofd in. Immers, de afgelopen weken bleken de dubbels niet het sterkste wapen. Twee nieuwe koppels moesten het verschil maken. Fransen/Verschoor maakten het in de eerste set spannend tegen Schönenberg/Lizariturry, maar na een gewonnen tiebreak was het ergste verzet gebroken en het derde punt binnen (7-6 6-2).

De partij Lopez-Perez/Van den Berg tegen Timmermans/De Boer was een spectaculaire dubbel van hoog niveau met van weerskanten ongelofelijk mooie punten. Na een spannende tiebreak was het TCN die het vierde punt binnenhaalde en de eindstand op 4-2 bracht.

Komende zondag staat TCN wederom voor een lastige uitwedstrijd tegen TV Duno uit.

Foto bij artikel: Guy den Heijer
Bovenstaande foto: Enrique Lopez-Perez