Clicky

Voorbereidingen grootste rommelmarkt in volle gang

Copyright Omroep Zuidplas

De voorbereidingen voor de jaarlijkse grote rommelmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn weer in volle gang. De 41e editie van het jaarlijkse evenement wordt dit jaar op 20 mei gehouden.

Jaarlijks vindt op de zaterdag voor het evenement een grote ophaaldag plaats. Zo ook afgelopen zaterdag 13 mei. Door vrijwilligers werden er met behulp van aanhangwagens bijna 300 adressen bezocht voor het ophalen van met name grotere koopwaar zoals koelkasten en meubels. Dat zijn er evenveel als bij de ophaalzaterdag vorig jaar. De afgelopen periode zijn de al eerder opgehaalde en gebrachte spullen gesorteerd in een grote schuur. Naast de drukke periode vlak voor het evenement wordt er eigenlijk het hele jaar door gewerkt aan de voorbereidingen voor de grootste rommelmarkt van Zuidplas. Naast de rommelmarkt is er ook een plantenmarkt. Ook kunnen bezoekers terecht voor een versnapering of een kop koffie.

De rommelmarkt met circa 80 kramen wordt jaarlijks in mei gehouden op de straten rondom het Kerkelijk Centrum aan de J.A. Beyerinckstraat. Om half 10 gaan de hekken voor de bezoekers open. Bedoeling is dat om vier uur s'middags de meeste koopwaar verkocht is. Aan de rommelmarkt werken ongeveer 300 vrijwilligers mee. Jaarlijks trekt de rommelmarkt duizenden bezoekers en is daarmee traditioneel één van de grotere evenementen in Nieuwerkerk. Dat betekent niet dat enkel Nieuwerkerkers op het evenement afkomen. De rommelmarkt trekt bezoek vanuit de hele regio.
(Tekst loopt door onder foto)De opbrengst van de rommelmarkt, de 41e alweer, die georganiseerd wordt door de Hervormde Gemeente in Nieuwerkerk gaat net als eerdere keren voor een gedeelte naar de hervormde gemeente in Nieuwerkerk. Hiernaast worden ook verschillende goede doelen ondersteunt met de opbrengst. Vorig jaar werd er met de rommelmarkt 57.200,- euro opgehaald.

Omroep Zuidplas maakte in 2012 tijdens de ophaaldag onderstaande Tv-reportage vanuit de schuur waar ook dit jaar, aan de voorbereidingen gewerkt is en wordt.