Clicky

Vrouwen lopen voor vrouwen

Copyright Omroep Zuidplas

Onder dit motto lopen 3 zussen a.s. zaterdag mee in de 4e editie van ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ wandeltocht in Dordrecht. De tocht gaat door de prachtige natuur van het Nationaal Park de Biesbosch.

De Nieuwerkerkse zussen Lisette van der Wijngaard en Wilma van der Vlegel alsmede de Rotterdamse Margriet van Middelkoop lopen zaterdag de 12,8 kilometer wandeltocht als team 'Zussen voor altijd' en laten zich hiervoor sponseren. Zij hopen zaterdag als zij de finish halen zo ‘n 400 euro binnen te halen. Het start- en eindpunt van deze tocht is op Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Dorp De Hoop is de plek waar veel cliënten van De Hoop verblijven en herstel vinden.

Na de wandeltocht mogen zij lekker bijkomen en serveert de organisatie een lunch / high tea voor de deelnemers. Dit wordt verzorgd door De Hoop Brood & Banket, een werkervaringsplek voor cliënten van De Hoop. Tijdens het afsluitende programma zal een cliënte van De Hoop haar levensverhaal vertellen, zodat de deelnemers weten  voor wie ze in beweging zijn gekomen.

Bij Stichting De Hoop geloofd men dat elke vrouw waardevol is. Dat elke vrouw recht heeft op de vrijheid om te genieten, te doen, te leven. “Niet elke vrouw heeft die vrijheid. Sommige zijn gebonden aan een verslaving. Anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar jij van geniet, willen wij aan álle vrouwen schenken. Daarom organiseren we deze wandeltochten en een hardloopevent op 7 oktober 2017. Voor meer informatie zie: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl