Clicky

Rik van Woudenberg opnieuw lijsttrekker D66

Copyright Omroep Zuidplas

De leden van D66 afdeling Zuidplas hebben Rik van Woudenberg unaniem tot lijsttrekker verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Van Woudenberg is nu wethouder werk, economie, sport, cultuur en onderwijs voor de gemeente.

In een eerste reactie zei Van Woudenberg: ‘Ik ben blij met het vertrouwen van de leden. Ik ben tevreden met wat er is bereikt, maar ook gedreven om de komende vier jaar verder te gaan. We hebben veel te doen. Bewoners betrokken, energie besparen, de voorzieningen in de dorpen versterken... Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!'

Rik werd in 2010 actief als lijsttrekker en raadslid voor de nieuw ingestelde raad van Zuidplas. Hij leidde de fractie tot hij in 2014 wethouder werd. Participatie (iedereen doet mee) en duurzaamheid zijn inhoudelijk belangrijke thema’s voor zijn politieke werk. Zo was hij als wethouder verantwoordelijk voor het digitale burgerpanel, waarmee inwoners hun mening kunnen geven over uiteenlopen onderwerpen en het innovatiefonds waarmee burgerinitiatieven financieel gesteund worden.

Rik (1966) woont in sinds 1993 in Nieuwerkerk aan den IJssel en is sinds 1989 lid van D66. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. De leden van D66 stellen rond de zomer de rest van de kieslijst samen.