Clicky

Raad akkoord, Zuidplas aan boord, halve ton voor pont Gouderak

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeenteraad in Zuidplas is dinsdag 30 mei akkoord gegaan met een structurele bijdrage aan het veer tussen Gouderak en Moordrecht. De komende vijf jaar is ongeveer een halve ton per jaar beschikbaar om de tekorten aan te vullen. De raad is unaniem met het voorstel akkoord gegaan.

Zuidplas gaat de komende jaren 40 procent van het tekort betalen. Het resterende deel komt vanuit de Krimpenerwaard. Na een commissie vergadering half mei lijkt ook daar een grote meerderheid te zijn voor het plan om het veer in de vaart te houden. Begin juni beslist de gemeenteraad in Krimpenerwaard definitief over het voorstel.

In de raad van Zuidplas was dinsdagavond blijdschap en enthousiasme te horen al zijn er ook nog wel zorgen. Het aantal mensen dat gebruik maakt van het veer daalt nog steeds. Wat als de komende jaren blijkt dat er meer nodig is dan het huidige bedrag van net geen 50.000 euro? Onder aanvoering van VVD en CDA kreeg het college dan ook de opdracht mee om te zorgen dat het tekort niet nog groter wordt. Hierbij werd een maximum bedrag van 55.000 euro genoemd. Ook wil men op de hoogte blijven van de stand van zaken de komende jaren.

Mocht het tekort verder oplopen dan moet ook gekeken worden naar ondernemers in Gouderak en Moordrecht. Die hebben een flink belang in het voortbestaan van het pontje over de Hollandsche IJssel. CDA’er Marc Lansink had dan ook graag gezien dat ondernemers nu al hadden meegedaan met de redding van het pontje. Sponsoring via een gehaktballen bijdrage door bijvoorbeeld de slager had best op zijn plaats geweest liet Lansink weten voor de microfoon van Omroep Zuidplas. Maar dat er vooral enthousiasme is voor de gekozen oplossing is het belangrijkste. Of dat boven het artikel mocht komen te  staan was het verzoek tijdens de raadsvergadering.

Beluister hieronder het gesprek met Marc Lansink (CDA) en twee gasten van de gemeenteraad die dinsdagavond kennis maakte met de lokale politiek.