Clicky

Veel complimenten voor centrumplan Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

De plannen voor nieuwbouw op de plaats van het voormalige gemeentehuis in Zevenhuizen worden binnenkort ter goedkeuring aan de gemeenteraad van Zuidplas aangeboden. Woensdag 31 mei heeft de raadscommissie Ruimte naar het plan gekeken waarbij veel complimenten te horen waren.

Om tot het plan te komen is een lang traject vooraf gegaan. Een eerder plan sneuvelde door de economische crisis waardoor het pand langdurig leeg kwam te staan. Het afgelopen jaar is hard gewerkt om tot een nieuw haalbaar plan te komen. Veel inwoners, ondernemers en een speciaal opgericht platform Mooi Zevenhuizen hebben zich ingespannen om een zo goed mogelijk resultaat te halen.

Gevolg was dat bij de commissie slechts één inspreker kwam opdagen die nog een probleem heeft met het plan. De inwoner krijgt de in en uitrit van de parkeervoorziening voor zijn huis waardoor de lichten van de auto’s in zijn woonkamer zullen schijnen. De inspreker kreeg de toezegging mee dat gekeken zal worden of een hek een oplossing kan bieden.

Volgens het plan komen er 19 woningen, 21 appartementen en circa 750 m2 commerciële ruimten. Deze ruimte wordt grotendeels ingevuld door een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapie praktijk. De verkoop van de woonruimte moet in de tweede helft van dit jaar starten. Als alles volgens plan verloopt kan de sloop en bouw eind dit jaar nog starten. Eind 2018 moet Zevenhuizen dan een nieuw en mooi centrum hebben.