Clicky

Politieke vragen over verdwenen konijnen bij NS station Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De fractie van de SP in Zuidplas heeft woensdag 7 juni vragen gesteld over het verdwijnen van konijnen rond het station van Nieuwerkerk aan den IJssel. In het voorjaar zijn hier bruine en ook zwarte knaagdieren gesignaleerd. De laatste tijd zijn ze plotseling verdwenen.

De fractie is bang voor kwade opzet achter de verdwijning van de aaibare viervoeters. De fractie wil dan ook van het college van B&W weten of de gemeente of het hoogheemraadschap achter de verdwijning zit. De fractie vermoedt dat de veiligheid van de ringvaartdijk wel eens de reden kan zijn van de plotselinge verdwijning.

Het college van B&W moet op schrift zetten hoe het zit en of ze er sowieso vanaf weten. Mocht het zo zijn dat een overheidsorganisatie achter de verdwijning van de beestjes zit dan wil de SP ook graag weten of dit wel diervriendelijk is gegaan. “Zijn de konijnen gevangen en elders uitgezet of zijn ze afgemaakt?” is dan ook één van de vragen.

De vragen moeten vijf en halve maand voor de kerst beantwoord zijn. (bron foto: SP Zuidplas)

 

Reactie's (6)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

HVN 7-6-2017 23:13

APV Zuidplas:

Artikel 2:61. Wilde dieren

[gereserveerd]

https://www.zuidplas.nl/organisatie-en-b...

 

nog leuker:https://www.zuidplas.nl/home/zoeken_4654...

Jan Dirk Dorrepaal 8-6-2017 8:15

Zie NS Nieuwsbrief:"Treinpakkers...ze zijn er weer".

Thom 8-6-2017 11:48

Bij de konijnen af! wink

ReneM 8-6-2017 12:39

Ik blijf het vreemd vinden dat de SP Zuidplas meer bezorgd is over het station en de konijnen daar dan de zorg en welzijn van de inwoners van Zuidplas. Sad

hockey-cokey 8-6-2017 14:04

Tja, als je een BBQ gepland had... cool

 

Thom 9-6-2017 21:19

Bij Hoogheemraadschap niet bekend waarom de konijnen er niet meer zijn. Zij hebben geen opdracht gegeven om ze weg te halen.