Clicky

Symfonie Orkest Midden Holland speelt in te koop staande woning

Copyright Omroep Zuidplas

Symfonie Orkest Midden Holland komt op zaterdag 24 juni met iets nieuws. Vijf ensembles van het orkest spelen op een zaterdagmiddag in de huiskamers van vijf te koop staande woningen. Liefhebbers kunnen maximaal drie concerten bezoeken.

Nieuwerkerks makelaar Ewoud Krens en de woningeigenaren waren meteen enthousiast over dit unieke idee. De ensembles spelen drie keer een half uur. Het eerste concertstart om 14.30 uur, het tweede om 15.30 uur en om 16.30 uur starten op de vijf locaties de laatste concerten. De bezoekers krijgen van de makelaar een drankje en een hapje aangeboden.

Mensen met interesse in de woningen zijn welkom maar ook mensen die het bekende regionale symfonie orkest een keer willen zien spelen kunnen gratis genieten van de muziek. De toegang is gratis.

De deelnemende locaties zijn:

1. Albert van ’t Hartweg 11, 2913 LE Nieuwerkerk a/d IJssel

2. Marinus van Elswijkkade 15, 3059 SG Rotterdam-Nesselande

3. ’s-Gravenweg 29, 2911 CD Nieuwerkerk a/d IJssel

4. Kroonkruid 123, 2914 TK Nieuwerkerk a/d IJssel

5. Spaansezoom 19, 2912 GD Nieuwerkerk a/d IJssel

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Het orkest bestaat uit ongeveer 30 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.