Clicky

BRAinS bij TC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Op het tennispark aan het Britsezoom maakten vrijdag 9 juni ongeveer 66 basisscholieren (groepen 3 t/m 6) kennis met tennis in het kader van het project Brede Activiteiten in Scholen (BRAinS) in de gemeente Zuidplas.

Onder leiding van Tennisschool Return Tennis, geassisteerd door verschillende (selectie)spelers van TC Nieuwerkerk, leerden de kinderen verschillende balvaardigheden. Zowel met als zonder tennisracket, op de diverse uitgezette parcourtjes. Na afloop kregen alle kinderen een ijsje en informatie over de vereniging en een eventuele vervolgcursus.

Het project BRAinS, dat door de Stichting Jeugdwerk Zuidplas wordt gecoördineerd, is bedoeld om meer kinderen kennis te laten maken met sport. Het bestuur van TC Nieuwerkerk sluit zich daar graag bij aan, temeer omdat de vereniging nu de mogelijkheid heeft om nieuwe kinderen aan te nemen.