Clicky

Minioren van Vliet/Barracuda bewijzen zich tijdens Regionale Kampioenschappen

Copyright Omroep Zuidplas

10 en 11 juni zijn in Dordrecht de regionale kampioenschappen zwemmen voor onder 12 jaar gehouden. Maar liefst 21 zwemmers van de wedstrijdploeg uit Nieuwerkerk wisten zich te plaatsten bij de 18 beste van Regio West, Provincie Zuid-Holland en een klein gebied daar buiten.

                                ----- 5 x goud voor Flora Szili-Torok! -----

31 maal kon een top 10 notering worden bijgeschreven. Absolute uitblinker was Flora Szili-Torok. Op 5 starts werd zij gekroond tot Kampioene van Regio West. Op de 100 m wisselslag heeft zij al het officieuze Nederlandse record in handen en in Dordrecht wist zij haar tijd nog iets aan te scherpen tot een nieuwe top tijd van 1.25.53! Ook op de 100 m schoolslag (1.33.97) kwam de beste seizoen tijd van Nederland op de klokken evenals de 100 m rugslag en op de 100 m vrijeslag. Runner up voor het goud was Elydjah van der Heul: drie maal wist zij het kampioenschap naar zich toe te trekken! Mila Oomens was de sterkste op 100 m vrijeslag meisjes 10 jaar. Mara Tims veroverde verrassend het brons op de 100 m vlinderslag en Thijs Visser pakte, als 8e geplaatst, op knappe wijze het zilver op de 100 m schoolslag met een mooi persoonlijke record van 3 seconde: 1.28.16. Pechvogel van het weekend was Jinth Engelse; 5 starts en mooie persoonlijke records leverde 2 keer een 4e en 2 keer de 5e plaats op. Ook Bas Bechtold, Joshua Agussalim, Chen Xi van Vianen, Sanne Slof zwommen naar een top tien klassering!