Clicky

TC Nieuwerkerk landskampioen af

Copyright Omroep Zuidplas

TC Nieuwerkerk kan met de organisatie van de play-offs van de Heren Eredivisie terugkijken op een prachtig goed georganiseerd evenement, met een ongekend sterk deelnemersveld en grote publieke belangstelling.

Helaas voor TCN strandde de hoofdmacht na spannende partijen van hoog niveau zaterdagavond nipt in de halve finale tegen de latere landskampioen TV Duno.

Na maandenlange voorbereidingen werden afgelopen week de puntjes op de i gezet, tribunes opgebouwd en draaiboeken afgestemd. Twee dagen een uniek tennisevenement in de gemeente Zuidplas, met prachtig weer! Zaterdagochtend werden de ‘sleepkinderen’ nog geïnstrueerd, namen de verkeersregelaars hun positie in en arriveerden de vier deelnemende ploegen. De KNLTB loting had bepaald dat TC Nieuwerkerk tegen TV Duno zou spelen en TOP Papendrecht tegen Lewabo. Na de teampresentaties startten de eerste singles. Op het centre court won Enrique Lopez-Perez (ATP 220) van Botic van de Zandschulp (ATP 345). Een schitterende partij die de stand gelijk trok na het verlies van Guy den Heijer van Tim van Terheijden op een andere baan. Stephan Fransen kreeg eveneens het publiek op de banken met zijn overwinning op Vincent van den Honert. Een belangrijke overwinning voor TCN omdat Jeroen Camfferman net daarvoor, mede door een rugblessure, verloor. Thiemo de Bakker, uitkomend voor Lewabo, en Justin Eleveld van TOP zorgden voor een thriller van formaat, die in de derde set tie-break uiteindelijk door De Bakker werd gewonnen. Aan het einde van de middag was de stand in beide halve finales 2-2, zodat de dubbels voor de beslissing moesten zorgen. Hierin waren Bart van den Berg/Lopez-Perez (TCN) aan de winnende hand, toen het in de competitie succesvolle TCN koppel Fransen / Verschoor onderuit ging tegen Terheijden/Schimmel. Omdat bij een gelijke stand het aantal sets de doorslag geeft was het voor TCN niet meer in te halen en werd de andere partij gestaakt.

In de andere halve finale kwam TOP Papendrecht als winnaar uit de bus na de gewonnen dubbel van Van Beem/Smits op De Bakker/De Rijke. Lewabo had hierna ook te weinig sets om nog te kunnen winnen.

Finale
Ondanks dat TCN niet in de finale stond was er zondag heel veel publiek dat opnieuw genoot van schitterende partijen. Met een 3-1 voorsprong voor TV Duno na de singles was het voor TOP een lastige opgave de stand nog gelijk te trekken. Dit lukte ook niet meer en werd TV Duno de nieuwe landskampioen.