Clicky

Radio-interview Esther van Schie 'Multiculti kerk'

Copyright Omroep Zuidplas

Aglopen vrijdag was Esther van Schie te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht.

Presentator Gerard van Dodewaard sprak met haar over het wel en wee van de Multiculti kerk in Gouda/Reeuwijk waaraan zij verbonden is.  Esther heeft kort geleden haar studie theologie afgerond en heeft de ambitie om predikant te worden binnen de Protestantse kerk in Nederland voor mensen met een migratieachtergrond.

Ze voelt de roeping om juist als predikant er voor deze migranten te zijn, zowel binnen Gouda als in de andere netwerken buiten Gouda. Na veel overleg met de landelijke kerk, synode, afdeling Missionair Werk en Kerkgroei bleek dat de beste optie was om door een plaatselijke gemeente, de Kerk in Nesselande (KiN), uitgezonden te worden en in dienst te komen van een stichting die financieel verantwoordelijk wordt voor het predikantswerk.

Het hele interview kunt u onder dit artikel beluisteren.