Clicky

Als een kip zonder kop vertrouwen op navigatie levert schade op

Copyright Omroep Zuidplas

Een chauffeur van een vrachtwagen heeft maandag 19 juni ontdekt dat door een tunnelrijden geen eitje hoeft te zijn. De vrachtwagen kwam klem te zitten onder het viaduct bij de Middelweg in Moordrecht.

De vrachtwagen kwam vanaf de kant van de Mc Donalds waar geen waarschuwingsportaal staat. De navigatie gaf aan dat de route richting Moordrecht en Gouda liep. De vrachtwagen was echter te hoog voor het nieuwe tunneltje waardoor de chauffer na een flinke tok klem kwam te zitten. Dit gebeurde maandagmorgen 19 juni rond 8.00 uur.

Met hulp van aanwijzingen van omstanders kon de chauffeur zijn vrachtwagen weer uit de tunnel krijgen. Wel is de bak van de vrachtwagen beschadigd geraakt. De tunnel liep een paar krassen op en een waarschuwingsstrip een paar deukjes.

De tunnel onder de spoorlijn Rotterdam Gouda is één van de probleem gevallen sinds de opening. Veel chauffeurs hebben niet door dat de situatie veranderd is en maken een verkeerde inschatting qua hoogte. De nieuwe tunnel in de Bredeweg met een vergelijkbare hoogte zorgt op dit moment voor nog meer problemen.