Clicky

Bückeburgse voetballers in Zuidplas, Nieuwerkerkse zwemmers in Bückeburg

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdag 16 juni arriveerde het dameselftal van Bückeburg bij voetbalvereniging Nieuwerkerk om mee te doen aan het Adriaan de Jong toernooi. Dit toernooi werd zaterdag 17 juni op sportpark Dorrestein gehouden. Ondertussen reisden zwemmers van Barracuda naar Bückeburg.

De speelsters en begeleider werden welkom geheten door loco burgemeester Jan Hordijk. Hij kwam met een toepasselijk cadeau, namelijk een voetbal. Diny Koster die als comitélid deze uitwisseling organiseerde heette hen namens het comité Vrienden van Bückeburg  welkom. De speelsters van Bückeburg overhandigden op hun beurt een vaantje en een das van hun club.

Onder stralende omstandigheden werd vervolgens op zaterdag 17 juni het toernooi gespeeld. De speelsters van Bückeburg speelden 8 maal mee en ze kregen de sportiviteitsbeker. ’s Avonds was het feest ook gezellig. Al met al kan teruggekeken worden op een geslaagd toernooi. Zondag keerde men terug naar Buckeburg

Ook heeft dit weekend heeft een groep zwemmers van Barracuda deelgenomen aan het Bergbad-pokal in Bückeburg. De ploeg bestond uit 33 zwemmers en dat is minder dan andere jaren, omdat veel middelbare scholieren een toets week hebben. Zaterdag was het weer wisselvallig (bewolking en motregen). Zondag was er volop zon en terwijl comité voorzitter Aad Stuivenberg de ploeg bezocht stonden ze overall nog op de derde plaats. Uit diverse steden uit Duitsland en ook Nederland namen zwemclubs deel aan het toernooi.