Clicky

Heropening Stiltecentrum Rijckehove

Copyright Omroep Zuidplas

In Verpleeghuis ‘Rijckehove’ in Capelle a/d IJssel is de afgelopen periode hard gewerkt aan de vernieuwing van het stiltecentrum. 

Er is gezocht naar manieren om een sfeer te scheppen waar mensen van verschillende achtergronden tot rust kunnen komen, zich kunnen bezinnen en zich veilig voelen. De bekroning is een prachtig, interactief kunstwerk van glasmozaïek, gemaakt door mevr. ds. Anne-Marie van der Wilt (beeldend kunstenaar). Het thema is: Mensen onderweg.  Dit kunstwerk helpt ook mensen voor wie het lastig is om in woorden uit te drukken wat er in hen omgaat.

Dit heugelijke feit vieren we graag met een feestelijke opening op dinsdagmiddag 27 juni. Locatie Tsjaikovskistraat 1, 2901 HM Capelle aan den IJssel.

Vanaf 14.30 uur worden cliënten, familie, vrijwilligers en andere belangstellenden verwelkomd door violist Olaf Borsboom, muziektherapeut bij De Zellingen en pianist Gerard Harrewijn. Anne-Marie van der Wilt zal iets vertellen over de symboliek van het kunstwerk.