Clicky

Burgemeester Kats 'democratie verfrissen in Zuidplas'

Copyright Omroep Zuidplas

Burgemeester Kats was vanmorgen te gast in Zuidplas in het Weekend om te spreken over dit thema en Joke Bekker sprak met hem.

Vorig jaar in oktober is landelijk Code Oranje uitgeroepen in het politieke klimaat. Daarop heeft de gemeenteraad in november een motie aangenomen om de democratie te gaan verfrissen in Zuidplas.  Afgelopen donderdagavond was er een informatieavond over dit thema. Hiervoor heeft burgemeester Kats een visiedocument opgesteld met de titel ’Werkt de (lokale) democratie nog wel’, met adviezen voor politieke partijen, de politicus, de gemeenteraad en de bestuurders.

Samengevat leken die neer te komen op ‘Ga aan het werk’. Reden om de burgemeester te vragen of hij dit ook zo bedoelde.  Ter afsluiting werd ook kort ingegaan op de raadsvergadering van aanstaande dinsdag met de jaarstukken 2016, de voorjaarsnota en de perspectiefnota 2018 met blik op de toekomst.

De Raadsvergadering begint aanstaande dinsdag om 14:00 uur en kan gevolgd worden via radio, TV en internet. In andere berichten op deze website kunt u meer lezen over de belangrijkste onderwerpen, die behandeld zullen worden. 

Het hele interview kunt u hieronder beluisteren