Clicky

Meedoen in regio Midden-Holland voor €10 per inwoner

Copyright Omroep Zuidplas

De provincie wil samen met de regio’s werken aan gebiedsgerichte projecten, die bijdragen aan de ontwikkeling van en in de regio’s.

De provincie stelt daarvoor financiële middelen beschikbaar, met als voorwaarde cofinanciering door de Regio en stelt voor dat de vijf gemeenten in Midden-Holland, waaronder Zuidplas, hiervoor een bedrag beschikbaar stellen van € 10,- per inwoner.

Binnen de regio Midden-Holland komt hiermee een bedrag van € 2,5 miljoen beschikbaar voor  projecten zoals de Kaasacademie, MBO4 opleiding Smart Technology, museum voor Romeinse schepen, Fieldlab bodemdaling, waterrecreatie, vervolg containeroverslag, nieuwbouw drijvend op het veen en een snelfietspad van Gouda naar Rotterdam.

Het verzoek van de provincie Zuid-Holland staat dinsdag 4 juli op de agenda van de raadsvergadering.

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Louis 3-7-2017 18:10

Beste André, voor dit geld mogen we inderdaad meedoen aan bijzonder innovatieve projecten en is dit uiteraard aanvullend op andere lopende samenwerkingen. Met jouw ervaring weet je daar natuurlijk heel veel van.  Een aantal projecten heb ik al genoemd en als voorbeeld is de MBO opleiding Smart Technology ook heel interessant voor de ondernemers in Zuidplas. Ik ben daar zelf bij betrokken en ik hoop dat ook jongeren in Zuidplas hiervoor gaan inschrijven. Kennis van de nieuwste technologieën wordt tegenwoordig door het onderwijs samen met het bedrijfsleven onderwezen. De Kaasacademie en het fieldlab bodemdaling passen natuurlijk ook helemaal bij deze regio. Een extra stimulans van de provincie voor meedoen aan innovatie in de regio en zonder cofinanciering kan het tegenwoordig niet meer. Groeten Louis