Clicky

Bijzonder glasproject met de ramen van ‘De Bron’

Copyright Omroep Zuidplas

De glas-in-lood ramen uit De Bron komen niet terug in het nieuwe gebouw, maar men gaant er iets bijzonders mee doen!

De afgelopen weken zijn de ramen voorzichtig verwijderd en zijn de glaasjes uit het lood gehaald. Een aantal vrijwilligers zijn nu bezig de glaasjes te ontdoen van stopverf en vuil. Hetgeen een omvangrijke schoonmaakklus is.

Er wordt nagedacht en geëxperimenteerd wat voor moois er met dit glas gemaakt kan worden. Met de gebroken stukjes (gekleurd) glas kunnen bijvoorbeeld mozaïeken gemaakt worden, kunnen nieuwe glas-in-lood projecten gemaakt worden of het kan (samen)gesmolten worden tot iets heel nieuws (glasfusion). Er zijn binnen de protestantse gemeente enkele mensen hobbymatig erg bedreven met glas en men wil daarom enkele workshops aanbieden waarbij de opbrengst gaan naar de nieuwe inrichting van de kerk.

Zaterdag 19 augustus is de eerste workshop met glas-mozaïek. Prijs € 15,- (inclusief materiaal). Opgave bij Annelies Legters: avhl@xs4all.nl.
De protestantse kerk onderzoekt of ze volgend seizoen nog een workshop glas-in-lood-zetten aan kunnen bieden. Er wordt geprobeerd of men met glasfusion mooie dingen kunnen maken voor de verkoop.