Clicky

Lieke Vermeer-Terlouw en 6 jarige dochter naar Tanzania

Copyright Omroep Zuidplas

In oktober vertrekt Lieke Vermeer-Terlouw samen met haar 6 jarige dochter voor 2 weken naar Tanzania. Samen gaan ze het avontuur aan om vrijwilligerswerk te doen bij een Maasai cultuur project.

Dit gaan ze doen op een heel bijzondere locatie: midden in het Ngorongoro natuurgebied, niet ver van de beroemde krater waar veel wilde dieren leven. Maar wat gaan ze daar doen en waarom eigenlijk? Engelse les en leren van de Maasai cultuur In het gebied waar ze heen gaan, wonen vooral veel oorspronkelijk bewoners, de Maasai bevolking.

Deze bevolking leeft nog steeds grotendeels op de traditionele manier zoals hun verre voorouders. Ze staan bekend om de dansen waarbij ze springen en hun bijzondere kleurrijke kleding en sierraden. Voor toeristen verkopen ze sieraden en treden zo op, maar verder zijn ze vrij gesloten. Het vrijwilligersproject is daarom vrij uniek omdat je als vrijwilliger echt met de Maasai kan leven.

De hulp van vrijwilligers is met name nodig voor de Engelse lessen op een klein lokaal schooltje. Daarnaast is het ook een bijzondere culturele ervaring voor beide kanten. Kiki en Lieke hopen veel van de Maasai te leren en hen ook iets te laten zien over de Nederlandse cultuur. Goed georganiseerd Voor veel mensen lijkt dit een enorm avontuur, maar voor Lieke is het geen spontane keuze. Zelf werkte ze ruim 8 jaar voor Projects Abroad, de organisatie van het project en heeft ze ruime ervaring met vrijwilligerswerk in Roemenië en Moldavië. Projects Abroad is een grote internationale organisatie op het gebied van vrijwilligerswerk in het buitenland. In Nederland is er een kantoor dat helpt met de werving van vrijwilligers en in elk van de ruim 30 bestemmingen zijn er ook kantoren met goed opgeleide lokale medewerkers.

Zo gaan zo goed voorbereid op reis en worden ze ter plaatse ook ondersteund. Wel zo’n fijn idee als je met je dochter van 6 deze bijzondere reis maakt. Fondsenwerving Om dit project te kunnen doen betalen ze deelnamekosten aan Projects Abroad zodat alles goed georganiseerd kan worden. Een groot deel betalen ze zelf, voor een klein deel organiseren ze een aantal acties. Ze hebben inmiddels al een paar honderd euro ingezameld en - ook heel waardevol - veel betrokkenheid en leuke reacties. Er is zelfs al een mooi bedrag in de lokale valuta van een groep vrijwilligers die vorig jaar in Tanzania was. Dat kan heel goed worden besteed bij het project ter plaatse.

Zondag 16 juli is zijn beide te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie bij Erik van Veelen van 18:30. Voor meer info kun u mailen naar lieketerlouw@gmail.com.