Clicky

Kinderen IJsselkids verrassen bewoners Rijckehove

Copyright Omroep Zuidplas

Op donderdag 6 juli brachten de kinderen van kindercentrum Neverland en BSO Het Lachhotel een bezoek aan de bewoners van verzorgingstehuis Rijckehove. 

Een bezoek met een heel bijzondere reden. De kinderen kwamen de ouderen namelijk een zelfverdiende verrassing brengen.

Zomerfeest
Op 28 juni organiseerde de locaties een zeer succesvol zomerfeest. Tijdens het zomerfeest werden er diverse activiteiten georganiseerd. De kinderen hadden bedacht de opbrengst daarvan, een geweldige 240 euro, te willen besteden aan leuke cadeaupakketten voor de ouderen van Rijckehove.

Emotioneel
Donderdag 6 juli mochten de kinderen langs bij de bewoners om hen te verrassen met de zelfverdiende en –uitgezochte cadeaupakketten. Het pakket bestond uit vijf mooi opgemaakte plantenpotten en vijf pakketten met verzorgingsproducten.

De bewoners hadden voor iets lekkers te eten en drinken gezorgd. Ze waren enorm verrast, onder de indruk en zelfs geëmotioneerd door de mooie cadeaupakketten. Na de zomervakantie komt er een vervolg van deze mooie ontmoeting die als zeer waardevol is ervaren.  (tekst gaat verder onder foto)Over IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. IJsselkids is HKZ gecertificeerd. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

IJsselkids is onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Reactie(s):

dinie 11-7-2017 16:09

Mijn werkplek tijdens mijn werkzame leven, altijd mooi om te zien hoe ouderen, met het dementiesyndroom en ook zij die het niet hebben, maar op de somatische afdelingen verblijven, genieten van kinderen om zich heen. Kinderen gaan zo onbevangen met de zieke mensen om.een mooi initiatief, wat ik alleen maar kan toe juichen en velen met mij.

Voorzitter 14-7-2017 11:17

Andre Muller. We zijn voor een groter publiek dan een enkele persoon of enkele personen en er zijn genoeg mensen die wel in het onderwerp geinteresseerd zijn. Misschien ben je dat even vergeten.

citroentje 14-7-2017 13:30

Beste vrijwilligers/Voorzitter van OZ,

ik ben van mening wat André Muller plaatst de gedachte is van vele inwoners van Zuidplas en op deze manier creeer je (figuurlijk) wat er met het HvH gebeurd, ongelezen de kattenbak in en geef je eigenlijk OZ kado aan een ander nieuw nieuwsnetwerk.

Laat ik wel zeggen dat ik de vrijwilligers van OZ een warm hart toedraag, en ik begrijp dat na een hoop gedoe van slechte verliezers de draad rustig aan opgepakt moet worden binnen OZ maar nu is het tijd om door te pakken.

Men wil up to date nieuws uit Zuidplas, trek nieuwe vrijwilligers aan... schouders er onder en gaan.(FB is daar een mooi netwerk voor)

Ga niet gelijk de verdediging in, maar doe wat met geplaatste reacties van inwoners van Zuidplas, zij zijn vaak de spreekbuis van vele en waar andere in de Zuidplas overpraten in de supermarkt geven zij hier door, doe er wat mee!

Uiteraard kunt U als voorzitter het niet met mij eens zijn maar als U niet luisterd naar de inwoners dan ziet het er ondanks hulp van derden somber uit voor OZ.

Ik wens U en alle vrijwilligers veel wijsheid en een fijn weekend.

cor laurier 14-7-2017 19:20

Kijk niet meer zo vaak op OZ omdat ik de nieuwswaarde  gewoon onder de maat vind.En even tussen haakjes meneer de Voorzitter (dat bepaal ik zelf).En de vraag is hoe ook andere daar over denken .Ik zit hier niet op te wachten ,En nu andere ook goed nieuws brengen vind ik dat de politiek toch maar eens zich af moet vragen wie ze subsidie gaan geven . Een omroep Zuidplas met een ongeleid projectiel als voorzitter of gouwe en ijssel.Misschien wat voor het opinie panel ?

kiwiko 14-7-2017 19:34

M'neer de voorzitter, als uw manier van communicatie in het echt is zoals u hier in uw reacties laat zien dan kan ik het me wel voorstellen dat mensen daar wat moeite mee kunnen hebben. 

Duidelijk is dat u respect eist waar u niet bereid bent dat te geven, dat u geen tegengeluid duldt en dat alles prima is, zolang mensen maar met u mee praten......althans dat proef ik uit de manier van reageren. Zoals Andre Muller zegt: voorzitter onwaardig. 

OZ is goed gesubsidieerd door de gemeente, ik als burger mag verwachten dat de door Zuidplas gesubsidieerde omroep op een correcte manier het lokale nieuws brengt. Daar betaal ik immers voor! 

Ik vraag me overigens nog steeds af hoe u uit kunt leggen aan de luisteraar dat u waardevoller voor omroep zuidplas bent dan de acht die nu vertrokken zijn, want ik persoonlijk zie die verrijking voor OZ nog niet zo. En ik ben echt benieuwd naar de meerwaarde van u, over het verlies van die acht.

citroentje 15-7-2017 0:39

Citeer: 'Ik vraag me overigens nog steeds af hoe u uit kunt leggen aan de luisteraar dat u waardevoller voor omroep zuidplas bent dan de acht die nu vertrokken zijn, want ik persoonlijk zie die verrijking voor OZ nog niet zo. En ik ben echt benieuwd naar de meerwaarde van u, over het verlies van die acht.'

Beste Kiwiko,

Hier ben ik het niet met je eens, een verlies van acht!ik hecht mij niet aan een verlies van deze acht maar aan het lokale Zuidplas nieuws. In het verleden zijn er vrijwilligers opgestapt door één van de acht ;-)Daar heb ik nooit iemand over horen klagen, waren zij minder belangrijk dan? Nee uiteraard niet maar zij hebben zelf de media niet opgezocht om aandacht naar zich toe te trekken.Ik denk dat als de (beer) put opengaat het heel vies gaat ruiken.Voor als nog niet onze zaken.

 

 

kiwiko 15-7-2017 6:40

Hoi Citroentje, 

Misschien moet ik het anders verwoorden Smile De fundamenten onder OZ zijn nu weg, dat zie je ook duidelijk terug in de berichtgeving. In een goed draaiende organisatie moet zo een aderlating niet echt een probleem zijn dat moet makkelijk op te lossen zijn. Blijkbaar is dat een beetje een probleem bij OZ onder leiding van de voorzitter. 

Houd daarbij in het achterhoofd dat ik echt heel veel respect heb voor iedereen die zich inzet voor OZ, absoluut, enorme waardering..... maar je merkt gewoon dat de ervaring weg is en dat maakt OZ minder aantrekkelijk voor "ons" de Zuidplassers. Ook deze nieuw ingeslagen weg is blijkbaar niet wat Zuidplas wil en nodig heeft. 

IK wil van mijn lokale zender weten of de bakker nou wel of niet de griep heeft, als ik wil weten of de bakker in Capelle de griep heeft dan ga ik naar het Capelse plaatselijke suffertje, op internet 1,5 minut nadat ik mijn lokale nieuwsmedia heb afgesloten. Omroep Zuidplas moet niet regionaal gaan, dan verliest het zijn kracht en oa mijn interesse. 

Om dit dus toch door te douwen, met als gevolg dat er acht opstappen is in mijn ogen een management faal, een goed voorzitter had eerst de fundamenten onderzocht en het draagvlak berekend voordat die de fundamenten onder het platform uitgesloopt had. Tot zover allemaal logisch toch?

Zoals ik de voorzittern ondertussen via radio en hier heb leren kennen snap ik het ook nog eens een keer dat deze fundamenten weigeren verder te dragen, ik zou dat ook niet willen, maargoed ik heb van nature een probleem met autoriteit, dus of dat zo representatief is weet ik ook niet. Een ding weet ik wel, ik heb met mensen zoals de voorzitter zich heeft geprofileerd op de radio, en nu hier, snel onenigheid. 

Kijk dit gaat niet meer goedkomen, zelfs al zou de voorzitter nu opstappen dan denk ik dat het gat onoverbrugbaar is, zeker nu die acht een heel sterk groeiende website hebben waar ik wel kan lezen hoe het nu met de plaatselijke bakker is. Vanochtend om 6 uur kon ik al lezen over de branden in Moordrecht...... kijk, daar heb ik ons lokale nieuwszender voor! 

Ik stel dan de terechte vraag of de voorzitter zoveel meerwaarde heeft over de acht die nu vertrokken zijn. Of er eerder vrijwilligers vertrokken zijn door een van deze acht is helemaal niet relevant. In elke organisatie komen en gaan mensen. De luisteraars van de omroep hebben er geen hinder van gehad dat die mensen vertrokken, dus is het een non argument, want de luisteraars hebben er wel hinder van dat deze acht vertrokken zijn. Ik heb zelf ook een tijd vrijwillig een klus gedaan voor OZ en ik heb nooit wat gemerkt van onenigheid of whatever. 

Een voorzitter hoort te doen wat het beste is voor de organisatie, dit is niet het beste voor de organisatie.... daar kunnen we het allemaal heus over eens zijn, toch? Een voorzitter hoort de problemen op te lossen, als hij het probleem is dan had een goede voorzitter afgetreden en gezegd dat dit niet zijn plek is. Deze voorzitter vind zichzelf belangrijker voor OZ dan het fundament......... en dat is nou het stukje waar ik nog niet zo van overtuigd ben.