Clicky

Chloortransport naar Rotterdamse haven vanaf 2021 verboden

Copyright Omroep Zuidplas

Er komt een einde aan de chloortransporten over het spoor naar AkzoNobel in de Rotterdamse haven. Vanaf 2021 zijn ze definitief verboden, zo heeft staatssecretaris Dijksma donderdag afgesproken met de chemiereus.

Chloortransporten zijn sinds 2006 verboden tenzij er grote noodzaak is, zoals afgelopen voorjaar tijdens groot onderhoud bij AkzoNobel. Toen is er over de Betuweroute vanuit Duitsland 4400 ton chloor vervoerd. Vanaf 2021 stoppen ook deze incidentele transporten.

De treinen reden vooral 's nachts en vaak ook door woonwijken. Bewoners en milieu-organisaties uit onder meer de Drechtsteden hebben jarenlang geprotesteerd tegen het vervoer van de giftige stof uit angst voor een ongeluk in de plaatsen waar de trein langskwam.

Licht ontvlambare stoffen als chloor leveren een extra risico op voor brand en in het geval van brand kunnen wagons met chloor exploderen.

Foto: SP Zuidplas

Reactie's (2)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

kiwiko 15-7-2017 8:57

Geweldig goed nieuws voor Zuidplas!!! Wanneer is dat feestje?

kiwiko 15-7-2017 11:20

Chloor ploft en brandt niet Smile Chloor verspreidt zich door de lucht en een ieder die het inademt heeft gelijk verbrande longen en gaat direct deud. 

Er is werkelijk waar HELEMAAL NIKS, dat hulpdiensten kunnen doen als er een chloorlek is, helemaal niks. Gevaarlijk goedje dat chloor, maar ploffen en branden doet het niet :)