Clicky

De Zellingen nu ook in De Roo van Capelle

Copyright Omroep Zuidplas

Met de verhuizing van 40 bewoners uit Verpleeghuis Rijckehove heeft De Zellingen op dinsdag 11 juli officieel haar intrek genomen in de Roo van Capelle, het verpleeghuis in Capelle aan den IJssel in de wijk Oostgaarde.

De keuze van bewoners (en familie) krijgt in de zorg een steeds prominentere plaats. In toenemende mate geven bewoners en familie aan voorkeur te hebben voor een “eigen” kamer. Zorgkantoor Zilveren Kruis heeft hieraan gehoor gegeven en als eis gesteld dat verpleeg- en verzorgingshuizen alleen nog eenpersoonskamers mogen aanbieden. Aangezien locatie Rijckehove van De Zellingen - gevestigd op Tsjaikovskistraat 1 in Capelle aan den IJssel - beschikte over tweepersoonskamers, is zodoende besloten deze tweepersoonskamers om te zetten naar eenpersoonskamers.

Voor de afbouw van de tweepersoonskamers is een mooi alternatief gevonden in De Roo van Capelle. Dit gebouw is eind 2016 begin 2017 geheel gerenoveerd met twee prachtige zorgafdelingen van De Zellingen als resultaat. De Zellingen kan hier met 40 bewoners, verdeeld over twee woonlagen, terecht. Het welzijn van de bewoners was het belangrijkste uitgangspunt van de verhuizing, die op dinsdag 11 en woensdag 12 juli naar tevredenheid van zowel De Zellingen als haar bewoners heeft plaatsgevonden.