Clicky

Promen leverancier garantiebanen voor Rijksoverheid

Copyright Omroep Zuidplas

Vanaf 1 juli 2017 is Promen landelijk één van de acht bedrijven die als leverancier geldt voor de plaatsing van medewerkers op garantiebanen van de overheid. 

Promen draagt zorgt voor de werving, matching en plaatsing van de medewerkers op de vacatures en biedt jobcoaching op de werkplek aan. Van de 25.000 bij de overheid te realiseren banen in het kader van de banenafspraak, wordt een deel gerealiseerd bij de Rijksoverheid. De Rijksoverheid zal onder meer Promen inschakelen voor de invulling van de beschikbare garantiebanen in de regio. Alle medewerkers die bij Promen werken, zijn ingeschreven in het doelgroepregister en voldoen aan de eisen om via een garantiebaan aan het werk te gaan. Ook de mensen die via de deelnemende gemeenten op zoek zijn naar werk en zijn ingeschreven in het doelgroepregister, worden door Promen in de werving meegenomen. De medewerkers worden na een positief verlopen selectie via Promen gedetacheerd bij de Rijksoverheid. Met de gunning van de aanbesteding kan Promen medewerkers een nog gevarieerder werkaanbod doen.

Promen
Promen is een SW-bedrijf (Sociale Werkvoorziening) dat leerwerkplekken verzorgt voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Promen werkt voor de gemeenten Gouda, Capelle aan den IJssel, Waddinxveen, Alphen aan den Rijn (Boskoop), Zuidplas, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Promen heeft vestigingen in Gouda en Capelle aan den IJssel. Binnen én buiten de muren van het bedrijf in Gouda en Capelle aan den IJssel werken momenteel ruim 1500 medewerkers.