Clicky

TCZ'80 tijdritkampioenschap

Copyright Omroep Zuidplas
Wedstrijdleider Arend Eindhoven was uiterst tevreden over het TCZ'80 kampioenschap tijdrijden dat afgelopen week, verdeeld over twee avonden, werd gehouden rond de Willem Alexander roeibaan.
Op dinsdagavond 11 juli reden de A en de B categorie 3 ronden van 10,2 kilometer, op donderdagavond was er de strijd over 2 ronden tussen andere B rijders en de C en D (Dames) categorie. Het weer op dinsdagavond was perfect voor een tijdrit, niet te warm en niet te koud en weinig wind. Er werd dan ook hard gereden door alle deelnemers, uiteindelijke winnaar Pieter van der Eijk reed zelfs meer dan 41 gemiddeld. In het klassement wisten alle A-rijders de B-rijders achter zich te houden, waaruit kan worden opgemaakt dat alle renners naar niveau hebben gepresteerd. Donderdagavond waren de omstandigheden anders. Een stevig windje en dreigend onweer vergde het uiterste van de deelnemers, die graag benen wilden maken om voor de bui binnen te zijn. Het was B rijder Menno Oskam die de snelste tijd wist neer te zetten, en evenals bij de A- en B-rijders op dinsdagavond volgden nu de C-rijders keurig achter de B-rijders in het klassement. Van die C-rijders was Gerard Hol de snelste man, maar slechts op 17 seconden gevolgd door de snelste dame in het gezelschap, Thea Gravesteijn. De drie deelnemende dames hebben zich overigens allemaal uitstekend getoond in het vooral uit mannen bestaande rennersveld. Al met al een geslaagde eerste editie van het TCZ'80 Tijdritkampioenschap, wat organisatie en deelnemers betreft een terugkerend evenement op de agenda van TC Zevenhuizen '80