Clicky

Protestantse kerk Nesselande houd kerkproeverij

Copyright Omroep Zuidplas

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september de campagne Kerkproeverij gehouden. Kerkenraden en parochiebesturen kunnen plaatselijk meedoen.

Het doel is om hun achterban te vragen om op die zondag (of zaterdag) iemand anders uit te nodigen om mee te gaan naar de kerk. Op die manier kunnen ze de ervaring opdoen wat het is een kerkdienst bij te wonen. De drempel om later nog eens te komen wordt lager. De Protestantse kerk in Nesselande heeft al toegehapt en zal op hun Startzondag, 10 september de proeverij organiseren.

Alle kerken samen. Wat heel erg voor de hand ligt en wat we misschien al veel eerder hadden moeten doen. Wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden?  Maar het hangt van jou af, of jij het durft. Om op je collega, buurman, vriend, of familielid af te stappen en te zeggen: “Hé, ga je met me mee?” Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren. En inderdaad, misschien zegt diegene: ik kom niet. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt zo vermeld de EO.