Clicky

Summerschool Groene Venen in Raadhuis van Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas
Donderdag 27 juli kwamen 18 deelnemers van de Summerschool naar het Raadhuis in Zuidplas.
Daar kregen zij van wethouder Rik van Woudenberg een nadere toelichting over de diensten van de gemeente. Maar werden er ook vragen gesteld, zoals wie is de baas van Nederland en wie is de baas van Zuidplas. Aan de hand van een aantal voorbeelden gaf de wethouder aan wat hij zoal doet en waar hij bij betrokken is.
De video quiz van de kinderraad over de dorpen en bijzondere gebouwen in Zuidplas zette ze aan het werk om te kijken wat ze al wisten  en wat niet natuurlijk. Bijvoorbeeld in welke polder staat de viermolengang?. Lisette Wissenburg van de afdeling burgerzaken gaf in de hal aan de hand van duidelijke plaatjes een toelichting over de balies (het klant contact centrum). Bij trouwen, geboorte en paspoorten moet je daar zijn. Ook de politiebalie werd genoemd want  in Nederland ‘helpt’ de politie, werd nader aangeduid.
 
Daarna gingen de deelnemers naar de bovenverdieping om op de luchtfoto’s te kijken en te ontdekken waar ze wonen en om de kamer van de burgemeester te bekijken.
Ook wethouder Jan Hordijk was binnen en kwam even kennismaken.
 
 
Manette Bokern van de bibliotheek de Groene Venen sloot de sessie af met een aantal vragen en om aan te geven dat er volgende week in de Summerschool verkeersles wordt gegeven.
 
Voor meer informatie over de summerschool tot heden, luister naar het volgende interview met Manette Bokern