Clicky

Nathan Marck sluit aan bij selectie CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Met ingang van het seizoen 2017/2018 sluit Nathan Marck aan bij de selectie van CKV Nieuwerkerk. 

Nathan, het jongere broertje van Jasper, heeft de afgelopen jaren bij IJsselvogels gespeeld en de laatste jaren was hij speler van het Moordrechtse vlaggenschip. De speler uit Waddinxveen en oorspronkelijk afkomstig van Korbis was het afgelopen seizoen na onder meer een degradatie met IJsselvogels 1 naar de tweede klasse het plezier in het korfballen verloren. Ondanks zijn jonge leeftijd was Nathan al een dragende speler van IJsselvogels 1. De afgelopen maanden heeft hij even afstand genomen van het korfbal en is hij tot de conclusie gekomen dat hij nog altijd het uiterste uit zijn korfbalcarriere wil halen. Hij denkt die ambitie bij Nieuwerkerk te kunnen vervullen en verwacht veel te kunnen leren van de ervaring die binnen de selectie van CKV Nieuwerkerk aanwezig is. Nathan is daarom blij dat hij in augustus kan aansluiten bij de selectie van coaches Harland, Hogendorf en Tesselaar.

Het publiek kan vanaf augustus dus kennismaken met het jongere broertje van Jasper. We hebben Nathan alvast een aantal vragen voorgelegd.

Hoi Nathan, allereerst van harte welkom bij CKV Nieuwerkerk! Waar houd jij je in het dagelijks leven mee bezig?
"Bedankt! Volgend jaar ga ik het laatste jaar van mijn studie in. Ik zit op de sportacademie in Den Haag. Hier word ik opgeleid tot docent lichamelijke opvoeding (Henk Collee is mijn grote voorbeeld ;-) ). Ik hoop binnen een paar jaar voor de klas te staan. Naast mijn opleiding ben ik af en toe in de sportschool te vinden en werk ik als chauffeur voor EuroBob. Daarnaast houd ik wel van een feestje en vind ik alleen zijn maar saai."

Verliefd, verloofd of getrouwd?
"Het staat er niet tussen, maar vrijgezel"

Vertels eens iets over je korfbalcarriere.
"Toen ik vijf jaar was, begon ik samen met mijn tweelingbroer Yoran (speler in de selectie van Tempo) met korfballen bij Korbis. Onze andere drie broers speelden daar toen ook al. Na twee jaar in de C1 te hebben gespeeld (vervroegd over gegaan vanuit de D1) konden wij bij IJsselvogels C1 nog een jaar hoofdklasse spelen onder leiding van Jasper (jaja DE Jasper ;-) ) en Victor Blanken. Dat jaar zijn we op het veld Nederlands kampioen geworden en in de zaal tweede geworden. Na twee jaar in de B1 en een seizoen in de A1 te hebben gespeeld ben ik vervroegd over gegaan naar IJsselvogels 1. Ik heb drie jaar in IJsselvogels 1 gespeeld en ga nu dus een nieuwe uitdaging aan bij CKV Nieuwerkerk."

Wat ben je voor type speler?
"Ik zie mijzelf als een allrounder. Het liefste begin ik rond de korf om daarna de aanval over te nemen."

Waarin wil je je als speler ontwikkelen?
"Ik hoop mij op verdedigend vlak veel te ontwikkelen. De 1-1 situatie vind ik nog lastig. Daarnaast is er altijd ruimte voor verveteringen op alle vlakken."

Hoe is het voor jou om met je broer in een selectie te spelen?
"Het eerste jaar dat ik bij IJsselvogels in het eerste kwam, speelde ik al een keer samen met Jasper in de selectie. We stonden zelfs samen in een vak, wat voor onze tegenstanders soms knap lastig was. In dat jaar heb ik geleerd dat het goed kan zijn om ook wel eens te luisteren naar je  "grote" broer. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel van hem kan leren!"

Wat verwacht je van komend jaar?
"Afgelopen seizoen ben ik veel geblesseerd geweest en ben ik na het zaalseizoen gestopt. Daarom hoop ik eerst zo snel mogelijk fit te worden en ik denk zeker dat dit moet lukken bij Nieuwerkerk. Daarnaast probeer ik gewoon het maximale uit mijzelf te halen en ervaring op te doen op het hoge niveau waar de selectie van CKV Nieuwerkerk speelt."

Wat mogen de supporters van CKV Nieuwerkerk van jou verwachten?
"In het veld kan ik erg strijdlustig en fanatiek zijn. Door een paar vrienden bij IJsselvogels word ik dan ook wel eens "bulldozer" genoemd, haha. Ik ga in ieder geval voor niemand uit de weg. Buiten het veld ben ik altijd in voor een dolletje en na de wedstrijd in de kantine te vinden met een biertje!"