Clicky

Popronde Gouda maakt eerste artiesten en locaties bekend

Copyright Omroep Zuidplas

De Popronde komt op 1 oktober voor de tweede keer naar de binnenstad van Gouda. Afgelopen jaar traden er 35 artiesten op vijftien locaties in de binnenstad van Gouda op. 

Dit jaar hoopt organisator Gerben Roskam in omvang te groeien. De eerste locaties en artiesten zijn gedurende de afgelopen week bekend gemaakt. Vele aankondigingen zullen nog volgen. Elke dag worden er locaties en/of artiesten bekend gemaakt via de social media-kanalen van Popronde Gouda. Het volledige programma wordt op 18 augustus gepresenteerd.

Eerste namen
De eerste 8 namen voor Popronde Gouda zijn Amber Gomaa, Bungalow, EUT, Tom Tukker, PEER, Dakota, Colin Waters en Mantra. Amber Gomaa treedt op in conceptstore Heb Ik Via. Bungalow, Tom Tukker en Mantra treden op in poppodium So What. EUT, PEER, Dakota en Colin Waters zullen in Bar de Tapperij op de Markt te beluisteren zijn.

Optredens
In Gouda zal de tweede editie van Popronde Gouda om 12:00 uur van start gaan en eindigen met een spetterende afterparty vanaf 22:30. Alle optreden zijn gratis te bezoeken.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 15 september tot en met zaterdag 26 november reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 40 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden.

Popronde vindt in Gouda plaats op 1 oktober.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan.

Foto: Weekblad deGouda