Clicky

Het mysterie van de verdwenen konijnen

Copyright Omroep Zuidplas
In het voorjaar zijn rond het station van Nieuwerkerk aan den IJssel bruine en zwarte konijnen gesignaleerd. Maar al enige tijd zijn ze niet meer gezien.
De fractie van de SP, onder leiding van Jan Baas ging op onderzoek en vroeg de gemeente of zij daar soms de hand in had gehad. De gemeente heeft aangegeven daar wel een aantal keer ambtelijk contact over gehad te hebben met het Hoogheemraadschap (HHSK). Dit naar aanleiding van meldingen van oplettende een bezorgde inwoners. Konijnen kunnen net als muskusratten en mollen gaten in de kade graven en voor onveilige situaties zorgen. De waterveiligheid is door HHSK beoordeelt en besloten is dat het niet noodzakelijk was om in actie te komen. Maar intussen zijn de konijnen wel verdwenen en is het gissen hoe dat is gekomen. Zijn er konijnen onder auto´s terecht gekomen? Of is het mogelijkheid dat de vossenpopulatie in Nieuwerkerk ze verschalkt heeft en de natuur zijn werk gedaan heeft? Met name in de wijk Zuidplas en Essen-hoog zijn wel eens vossen gezien, al moet je daar wel net als Jan Baas bij nacht en ontij voor op pad gaan. Het mysterie is dus nog niet opgelost en wie kan er aanwijzingen geven om hierachter te komen? Heeft u informatie mail dit dan naar info@omroepzuidplas.nl In het najaar komt waarschijnlijk het beleidsplan dierenwelzijn op de agenda van de gemeenteraad. (bron foto: SP Zuidplas)