Clicky

Formido stopt in Nieuwerkerk aan den IJssel

Copyright Omroep Zuidplas
De concurrentie werd steeds groter voor de lokale 'doe het zelf' zaak.
Met de komst van steeds meer en steeds grotere bouwmarkten rond de Hoofdweg van Nieuwerkerk naar Capelle werd het duidelijker dat de lokale bouwmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel in steeds zwaarder weer kwam.
In Nederland vind je maar weinig plekken waar  bijna alle bekende bouwmarkten in een gebied (naar verhouding ter grootte van een postzegel) bij elkaar te vinden zijn. Ideaal voor de klusser in deze regio, maar moeilijk voor de kleinere ondernemer. De komst van Hornbach had een aantal jaren vertraging door soms moeizame procedures, maar was zoals later is gebleken, onafwendbaar. Het in eerste instantie uitblijven van de komst  van Hornbach heeft de 'boel' schijnbaar nog een tijd gered.

In november 2013 opende Hornbach haar deuren. De Praxis, iets verder aan de Hoofdweg, richting Capelle aan den IJssel, had er ook al op ingespeeld, door te groeien naar een grotere vestiging.
 
De lokale 'doe het zelf' zaak was in Nieuwerkerk vele jaren bekend was als Doeland, Big Boss en Formido. Eind dit jaar gaat de Formido voor goed dicht (bron AD) en  is er weer een bedrijf minder met een lokale uitstraling en benadering. Foto: Formido.