Clicky

Open dagen Hitland om Park Hitland ‘te showen’

Copyright Omroep Zuidplas
Recreatieschap Hitland houdt op zaterdag 16 en zondag 17 september open dagen.
De gemeenten Zuidplas en Capelle aan den Ijssel willen hiermee extra aandacht besteden aan het natuur- en recreatiegebied, waar de afgelopen tweeënhalf jaar veel is gebeurd. Om Hitland, dat voortaan als Park Hitland door het leven gaat, interessanter en toegankelijker te maken voor een breed publiek heeft het recreatieschap 22 projecten gerealiseerd. Daaronder zijn twee kinderspeelplaatsen, een honden prettuin en een moestuin. Ook werden paden en wegen vernieuwd. Onlangs werd het interieur vervangen; ‘robuuste’ en ‘stevige’ banken en picknicktafels zijn door het bijna 300 hectare grootte gebied geplaatst. De diverse projecten zijn tot stand gekomen met grote betrokkenheid van de inwoners van Zuidplas en Capelle. Tijdens de open dagen zullen er door het hele gebied informatiekraampjes worden geplaatst. De moestuinvereniging wil een oogstgeest houden en de schaatsclub in Nieuwerkerk een groot barbecuefeest. Binnenkort worden bij de moestuinen camera’s geplaatst, omdat er vernielingen zijn geweest aan sommige tuinen. Park Hitland heeft behalve een nieuwe naam ook een nieuwe ‘huisstijl’ gekregen. Dat is bij diverse entrees zichtbaar. Er komen nog nieuwe borden met plattegronden.