Clicky

Gemeente Waddinxveen neemt dit jaar deel aan de nationale Dag van de Democratie

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeenteraad van Waddinxveen neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de nationale Dag van de Democratie, op zaterdag 9 september aanstaande. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan iedereen terecht in de tent in het Burgemeester Warnaarplantsoen. 

Raadsleden zijn aanwezig om met mensen in gesprek te gaan over de lokale democratie, de gemeente en besluitvorming.

PROGRAMMA DAG VAN DE DEMOCRATIE
Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven door burgemeester Bert Cremers. Doorlopend worden er interviews gehouden door Wilma Borgman (NPO1) tussen aanwezige bezoekers en raadsleden. Ook vinden er diverse optredens plaats van het “Theater aan de lijn” uit Deventer. Voor de kinderen staat er naast de tent een springkussen.

LUNCHEN MET LEDEN VAN DE GEMEENTERAAD
Van 12.30 uur tot 13.15 uur bieden de leden van de raad een lunch aan. Waddinxveners vanaf de stemgerechtigde leeftijd (18 jaar) jaar zijn van harte welkom aan te schuiven. Deelnemers dienen zich wel aan te melden (uiterlijk 2 september) via het mailadres aanmeldendvd@waddinxveen.nl onder vermelding van lunch en uw naam/namen.

FOTOWEDSTRIJD
Voorafgaand aan de Dag van de democratie organiseert de gemeenteraad een fotowedstrijd. De foto moet een moment, situatie of beeld illustreren van de lokale democratie. Er zijn twee prijzen te winnen: één in de categorie tot en met 16 jaar en één van 16 jaar en ouder. De prijswinnaars krijgen een rondleiding van de Waddinxveense NOS journalist Wilma Borgman door de perstoren bij de Tweede Kamer en mogen op het dak van het NPO-gebouw op de foto. Op de Dag van de democratie wordt een selectie van de 20 mooiste foto’s tentoongesteld in de tent in het Burgemeester Warnaarplantsoen en daarna in het gemeentehuis.. Alle inwoners van Waddinxveen kunnen tot en met maandag 4 september hun digitale foto, eventueel met een begeleidende toelichting, sturen naar aanmeldendvd@Waddinxveen.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Foto: ProDemos