Clicky

Feestelijke opening van schooljudo door wethouder Leferink

Copyright Omroep Zuidplas

Op 30 augustus om 09.30 uur start GBS Kleurrijk met Schooljudolessen. Met het geven van deze lessen committeert de school zich aan de zeven Schooljudowaarden: vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en plezier. 

Gemeente Waddinxveen maakt het mogelijk dat dit schooljaar 1025 kinderen meedoen aan Schooljudo. Dertien jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo krijgen de kinderen uit Waddinxveen de komende periode door Schooljudo ‘Skills for Life’ aangereikt.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners: IT-specialist Infotheek en de logistieke dienstverlener TNT. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar meer dan 32.000 kinderen van bijna 400 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan. In deze periode wordt er gewerkt aan zes essentiële Schooljudowaarden: vertrouwen, samenwerken, respect, weerbaarheid, beheersing en discipline. De zevende waarde ‘plezier’, is de katalysator van het programma. Iedere les werken de kids samen met de gediplomeerde Schooljudo Entertrainer aan één Schooljudowaarde. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo.

Naast GBS Kleurrijk krijgen de Bethelschool, IKC de Nieuwe School, De Regenboog en de Rehobothschool de lessen aangeboden. Theo Thijssen en Dick Bruna hebben het voorbeeld gegeven. Deze scholen hebben vorig jaar het allereerste bordje ontvangen met de titel “Schooljudoschool”.

Alle lessen op de scholen worden verzorgt door entertrainer Jan Timmers van sportschool Den Edel.