Clicky

Gouda heeft de landelijke primeur met 'Gouda Selfie'

Copyright Omroep Zuidplas

Gouda is de eerste stad in Nederland waar je een SUPERselfie kunt maken. Met behulp van de website Goudaselfie.nl kun je de camera op de toren van de Sint-Janskerk een kort filmpje van jezelf laten maken. 

De film wordt vervolgens naar je gemaild en kun je daarna bijvoorbeeld met je vrienden op social media delen.

Het unieke project in Gouda wordt mogelijk gemaakt door gemeente Gouda en het bedrijf Zoemie. Zoemie heeft de stad Gouda geselecteerd om daar als eerste de SUPERselfie mogelijk te maken.

Hoe werkt het?
Om een SUPERselfie te maken, moet je bovenop de trappen van het stadhuis gaan staan. Op de website Goudaselfie.nl volgt een korte instructie. Je hoeft alleen je naam en e-mailadres in te vullen en een korte instructie te volgen, daarna kun je het filmpje laten maken. De camera bovenop de Sint-Janskerk doet de rest. En het is ook nog eens helemaal gratis.

Gouda promotie
“We denken dat vooral jongere bezoekers gebruik gaan maken van ZOEMIE. Maar de SUPERselfie is ook een heel leuke herinnering voor bruidsparen die in het prachtige Stadhuis trouwen.

In het filmpje staat het logo van Welcome to Gouda. De bedoeling is natuurlijk dat het filmpje volop wordt gedeeld op social media met #welcometogouda en door het taggen van VVV Gouda op Facebook, Twitter en VisitGouda op Instagram. Zo gaan de mooie en unieke beelden van Gouda straks de hele wereld over”, zegt Heleen de Winter, coördinator toeristische promotie van gemeente Gouda.

Centrummanager Ronald van Rossum voegt hier nog aan toe: “Aan het einde van het jaar evalueren we de ZOEMIE test. We kijken hoeveel mensen er gebruik van gemaakt hebben en of we de proef volgend jaar voortzetten”.

Een flyer met uitleg over Zoemie is verkrijgbaar bij VVV Gouda in de Goudse Waag, het Stadhuis, de Sint-Janskerk en veel ondernemers in de binnenstad.