Clicky

CDA stelt vragen over wachtlijsten bij VV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

CDA gemeenteraadslid Tinet de Jonge heeft schriftelijke vragen gesteld over wachtlijsten bij voetbalvereniging VV Nieuwerkerk. 

‘Ik zat bij een moeder aan de keukentafel en zij schoof een email met de wachtlijst onder mijn neus. Haar zoontje was diep teleurgesteld. Ergens kon ik mijn ogen niet geloven. Kleine mannetjes en meisjes in onze gemeente die niet kunnen voetballen? Dat zou toch niet moeten kunnen?’ zegt de Jonge.

Toch kreeg het raadslid reacties van zo’n twintig gezinnen met een kind op de wachtlijst. ‘Voor mij genoeg reden om de vereniging te bellen. Zij gaven aan dat er inderdaad een wachtlijst is. De club wil heel graag aan alle kinderen een plek bieden maar ze hebben de ruimte op dit moment simpelweg niet. Dat houdt dus in dat kinderen, die soms al een behoorlijke periode hebben moeten wachten voordat ze ein-de-lijk op voetbal mochten, nu nog een jaar moeten wachten. Ook het meisjeselftal zit vol. Dat is natuurlijk zonde. Juist nu er zoveel positieve aandacht is geweest voor het damesvoetbal zou dat echt een kans kunnen zijn om deze doelgroep kennis te laten maken met voetbal’, vervolgt het CDA raadslid.

Het CDA vraagt het college om samen met VV Nieuwerkerk op zoek te gaan naar mogelijkheden zodat kinderen die nu op de wachtlijst terecht gekomen zijn, alsnog de voetbalschoenen aan mogen trekken.

Vragen over ‘ledenstop’ VV Nieuwerkerk
Diverse ouders hebben het CDA benaderd met de boodschap ‘We hebben onze kinderen ingeschreven bij vv Nieuwerkerk maar zij kunnen hier niet terecht.’ Uit navraag bij VV Nieuwerkerk blijkt dit inderdaad het geval te zijn. Ondanks dat zij absoluut de wens hebben om ‘voetbal voor iedereen’ te bieden is er op dit moment geen ruimte voor jonge aanwas. Ook voor meisjes die willen gaan voetballen heeft de club geen plek. Er is een wachtlijst ontstaan waar zeker twintig kinderen op staan.
Het CDA is van mening dat ieder kind in Zuidplas deze sport zou moeten kunnen beoefenen.
Het CDA heeft over de ontstane situatie een aantal vragen:

1. Vindt het college dat alle kinderen in de Zuidplas de mogelijkheid moeten hebben om te sporten en in dit geval te voetballen?
2. Is het college bekend met de ledenstop voor jonge leden bij VV Nieuwerkerk?
3. Is het college bekend met de ruimte die op de accommodatie aanwezig is om extra velden voor VV Nieuwerkerk te realiseren?
4. Welke mogelijkheden ziet het college om deze situatie samen met de VV Nieuwerkerk aan te pakken en op te lossen waardoor de kinderen die op dit moment op een wachtlijst geplaatst zijn, alsnog kunnen gaan voetballen dit seizoen?