Clicky

Steun in de rug voor nieuwe Capelse culturele initiatieven

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Capelle aan den IJssel investeert voor het derde jaar op rij in haar cultuursector.

Talent op het gebied van muziek en dans wordt gestimuleerd met een financiële ondersteuning. Stichting van de Straat en Noes Fiolet gaan aan de slag met dansactiviteiten voor jongeren, stichting Independart biedt muzikaal talent kansen om door te breken en de Pauluskerk krijgt een bijdrage voor het vervangen van haar orgel.

“Het is fijn dat we ook dit jaar enkele nieuwe culturele initiatieven in Capelle op weg kunnen helpen”, zegt wethouder Josien van Cappelle (cultuur). “Vorig jaar was het aanjaagbudget voor deze initiatieven al een groot succes. Er zijn mooie projecten gerealiseerd die een verrijking zijn voor de Capelse cultuursector. Denk aan de Stadsdichter en de Theaterwerkplaats voor Oude Rotten. Ik ben blij dat we ook dit jaar weer mooie initiatieven ondersteunen.”

Dans voor jongeren
Stichting van de Straat en Noes Fiolet starten met dansactiviteiten voor jongeren, om belangstelling te creëren voor een dansopleiding (mavo) op het IJsselcollege vanaf het schooljaar 2018-2019.

Capels muzikaal talent
Stichting Independart duikt samen met onontdekt Capels muzikaal talent de studio in om kwalitatief hoogwaardig demo-materiaal uit te brengen, waarmee zij hun kansen om door te breken vergroten. Het resultaat hiervan wordt gepresenteerd in de vorm van een album.

Nieuw orgel
De Pauluskerk krijgt tot slot een bijdrage van de gemeente om haar elektronisch orgel te vervangen voor een echt pijporgel. Het orgel wordt niet alleen bij kerkdiensten ingezet, maar krijgt ook een openbare functie door orgelconcerten en als oefenorgel voor studenten van Codarts.

Aanjaagbudget
De gemeente Capelle aan den IJssel geeft vernieuwende culturele projecten een steun in de rug met het cultureel aanjaagbudget. Met een eenmalige subsidie kunnen initiatieven daarna op eigen benen staan. Daarmee stimuleert de gemeente de Capelse culturele sector. Van het aanjaagbudget is er dit jaar nog 2500 euro beschikbaar. Op www.capelleaandenijssel.nl/subsidies, onder ‘subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven’ is meer informatie te vinden.