Clicky

Beter Nederlands leren spreken?

Copyright Omroep Zuidplas

Wilt u op een creatieve en gezellige manier Nederlands leren spreken? Vanaf donderdagmiddag 14 september wordt er in de Wijkwinkel Schollevaar van 13.30 tot 15.00 uur weer  “HET PRAATUUR” gehouden.

De nadruk ligt op het goed leren spreken van de Nederlandse taal en gezelligheid met elkaar.  Iedereen is van harte welkom!  Tijdens het Praatuur wordt de groep opgedeeld in meerdere kleinere groepen met ieder een eigen taalniveau. Hiermee kan iedereen op zijn eigen niveau Nederlands leren spreken. Er is ook een speelhoek voor kleine kinderen. Aan het Praatuur zijn geen kosten verbonden.
 
Servicepunt Wijkwinkel Schollevaar in de Scholver is een servicepunt waar iedereen gratis terecht kan voor allerlei vragen en problemen. Vrijwilligers hebben een luisterend oor en bieden de helpende hand. Bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren. Verder kunnen wijkbewoners er informatie krijgen over voorzieningen en activiteiten.  

De Wijkwinkel is een afhaalpunt voor plastic afvalzakken en dé plek om andere mensen te ontmoeten, gezellig te praten, een bordspelletje te spelen of gewoon lekker even te zitten met een kopje koffie of thee. Wijkwinkel Schollevaar is gevestigd in de Scholver, tegenover het station.

Gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en de Ontmoetingskerk in Schollevaar willen graag iets meer betekenen voor de bewoners van de wijk Schollevaar. Uit die gezamenlijke wens is het idee van een wijkwinkel in Schollevaar voortgekomen.

Zie ook de artikelen:
Wijkwinkel Schollevaar viert negenjarig bestaan
Wijkwinkel Schollevaar vervult maatschappelijke en sociale functie