Clicky

Succesvol Open Pouletoernooi BC Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 9 en zondag 10 september was het weer zover: het jaarlijkse Badmintonclub Nieuwerkerk pouletoernooi. Zoals ieder jaar werd dit drukbezochte toernooi weer een week voor de officiële competitiestart georganiseerd zodat spelers wedstrijdritme konden op doen.

In 3 categorieën, gebaseerd op speelsterkte, speelden meer dan 100 spelers van velerlei clubs mee in de disciplines Single, Mixdubbels en Dubbels.

De Herenenkel 4, de hoogst gespeelde categorie dit weekend, werd gewonnen door Remco Lammers, die op techniek en ervaring een ijzersterke derde set wist neer te zetten en deze met 21-12 won. Dit na reeds 11 partijen te hebben gespeeld. Zijn jonge tegenstander Stefan Vissenberg wist zich te revancheren door de Mixdubbel te winnen na een spannende finale. De damesenkel werd in de hoogste categorie gewonnen door de sterk spelende Bianca de Vree.

De Herendubbel 4 werd helaas net niet gewonnen door Stefan de Ridder en Peter Korbee van BC Nieuwerkerk, die nota bene hun tegenstanders in de poulefase wel hadden verslagen. Ook de Nieuwerkerkse dames Sanne Loef en Liesbeth de Boer haalden een knappe tweede plaats.

BC Nieuwerkerk had nog meer successen. Andrzej Skrzypczak won knap in 3 lange sets de Herensingle 7. Ricardo Otterspeer won de finale Herenenkel in de laagste categorie.

Frances Vermeeren werd knap 2de in de Damessingle 7, maar moest het onderspit delven tegen Nadia Kik. Het vooralsnog ongeslagen koppel Daniek Gouw en Moniek Broers hebben een sterke finale gespeeld in de damesdubbel 7 waarbij hun samenspel en tactisch vernuft superieur bleek.

Ook waren er successen in het gemengd dubbelspel voor BC Nieuwerkerk. Jeroen IJpelaar en Daniek Gouw behaalde de tweede plek in de categorie 7, Tim van der Lee en Karin Edel behaalde dezelfde plaats in de categorie 9.

BC Schollevaar won ditmaal de verenigingsprijs en haalde per speler het hoogste rendement.
Al met al: Veel wedstrijden spelen en in een gezellige sfeer strijd leveren als perfecte voorbereiding op het competitieseizoen!