Clicky

Esther van Schie bevestigingsdienst als predikant

Copyright Omroep Zuidplas

Op 24 september krijgt de PKN er een predikant met een bijzondere opdracht bij.  Esther van Schie wordt dan bevestigd voor het landelijke werk onder migranten, daarvoor beroepen door de Kerk in Rotterdam Nesselande.

Met de benoeming wordt duidelijk dat het werk onder migranten de Protestantse kerk nauw aan het hart ligt. De opdracht van Van Schie ligt met name op het vlak van geloofs- en levensvragen.  Zij zal migranten bijstaan op het gebied van ‘geloofsinburgering’.

Een belangrijke vraag voor veel migranten is: hoe kan je nu eigenlijk geloven in een nieuwe culturele context, midden in een seculiere samenleving? Van Schie wil samen met migranten met die vraag aan de slag. Zij heeft jarenlang ervaring als docent inburgering en als kerkplantster in een multiculturele omgeving. 

Het werk onder migranten zal de komende tijd verder uitgebouwd worden en vorm krijgen onder de vlag van Stichting Geloofsinburgering. U kunt de bevestigingsdienst bijwonen: 24-9 10.00 uur, in de Kerk in Nesselande, Robert van ’t Hoffstraat 10.

Zie ook de artikelen:
Esther van Schie 'Multiculti kerk' bij Rondom het Licht
Esther van Schie rond studie theologie af
Radio-interview Esther van Schie 'Multiculti kerk'
KiN brengt beroep uit op Esther van Schie