Clicky

Verkoop 'De Watertuinen' in Esse Zoom te Nieuwerkerk aan den IJssel gestart

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdag 8 september is de online verkoop gestart van 33 woningen in De Watertuinen in de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

Inschrijven kan tot 20 september. De Watertuinen wordt ontwikkeld door Groenesse Ontwikkeling C.V., een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM Ontwikkeling. 

Wonen op een eiland
De Watertuinen is het tweede wooneiland in gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Het is een kleinschalige buurt van 33 woningen met tuinen aan het water. Met keuze uit 13 rijwoningen, 4 herenhuizen, 12 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande huizen zit er altijd een woning naar smaak tussen. De meeste woningtypen zijn breder dan gebruikelijk en ook de tuinen zijn groot. Aan de voorkant van de woningen komt een groen plantsoen om elkaar te ontmoeten.

Ontwikkeld in co-creatie
De plannen voor De Watertuinen zijn tot stand gekomen in co-creatie. Tijdens een inloopavond konden geïnteresseerden per type woning hun wensen kenbaar maken over indeling, smart toepassingen en tuininrichting. De input die tijdens deze co-creatie avond is verzameld, heeft geresulteerd in slimme woningen en een kant-en-klare tuin-concept.

Slimme woningen
De woningen in de Watertuinen zijn een stuk slimmer dan 'gewone' nieuwbouwwoningen. Ze zijn niet alleen standaard voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen, maar ook een slimme thermostaat, wifi accespoint, usb-wandcontactdozen, sensortoiletverlichting en led buitenverlichting met sensor, behoren tot de standaard uitrusting. Voor de badkamer hoeven kopers niet te kiezen tussen een inloopdouche of een ligbad. De badkamers worden standaard voorzien van beide.

Kant-en-klare tuinen
Kopers kunnen ervoor kiezen om hun tuin al tijdens de bouw te laten aanleggen door een vakspecialist. Er is keuze uit drie populaire tuinstijlen. Zo kunnen kopers na oplevering meteen optimaal genieten van het buitenleven. 
Meer informatie op www.essezoom-watertuinen.nl.