Clicky

Doelpuntrijk oefenduel tussen VV Nieuwerkerk en Montfoort

Copyright Omroep Zuidplas

Voor Nieuwerkerk was dit de laatste oefenpartij in de voorbereiding. Zondag a.s. wacht nog de bekerontmoeting met Groeneweg, voordat een week later het echte serieuze werk in de competitie gaat beginnen.

Met zaterdag eersteklasser Montfoort trof de formatie van trainer Omar Khan in ieder geval een pittige en felle tegenstander. Beide ploegen hielden elkaar ook met de kansen redelijk in evenwicht. De uitslag 3-3 was dan ook een juiste eindstand.

De ziekenboeg is intussen redeijk leeggelopen. De geblesseerde Daniel Da Cruz zal zeker nog zo'n zes weken aan de kant moeten blijven, terwijl Donny van den Dussen verwacht aanstaande zondag weer te kunnen aansluiten. En dus kon trainer Omar Khan op alle verdere selectiespelers een beroep doen. Slechts doelman Sander Hoffmann mocht het trainingspak aanhouden. Delano Kortstam stond nu de gehele wedstrijd onder de lat.

Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en Nieuwerkerk liet bij vlagen goed aanvalsspel zien. Helaas kende de achterhoede deze avond wat slordige en onattente momenten, waarvan Montfoort ook wist te profiteren. In de zevende minuut namen de bezoekers de voorsprong, toen een hoekschop ongehinderd kon worden binnengekopt. Nieuwerkerk ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg die een kwartier later. Een prima aanval werd door Rowendy Schoop hard ingeschoten. De Montfoortse doelman wist de bal nog wel te keren, maar Stefan van der Vlegel was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken. Nieuwerkerk bleef op zoek naar de voorsprong en kreeg die in de 41e minuut toen in opnieuw een mooie aanval Shayron Curiel de afgemeten voorzet van Stefan van der Vlegel bij de tweede paal binnenschoot. Lang kon Nieuwerkerk niet van de 2-1 genieten, want Montfoort kreeg een tweetal minuten later de gelijkmaker op een presenteerblaadje toen de Nieuwerkerkse defensie opnieuw niet goed uitzag. Direct na rust liet Nieuwerkerk een levensgrote kans op de 3-2 liggen toen eerst Shane van de Engel op de Montfoortse doelman stuitte en vervolgens de terugspringende bal door Davi Lizardo met een leeg doel voor zich werd naast geschoten. Direct aan de andere kant was er een redding van doelman Delano Kortstam nodig om de stand in evenwicht te houden. Het bleek uitstel van executie want in de 52e minuut zag de Nieuwerkerkse defensie opnieuw niet goed uit en dat betekende 2-3. Opnieuw moest Nieuwerkerk dus op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde niet lang, want in de 56e minuut verraste Davi Lizardo met een vrije trap vanaf de linkerkant de Montfoortse doelman en bracht daarmee beide ploegen opnieuw in evenwicht. Gescoord werd er vervolgens niet meer, kansen over en weer waren er nog wel degelijk, maar zowel Nieuwerkerk als ook Montfoort wisten de winnende treffer in deze aantrekkelijke wedstrijd niet meer te scoren.