Clicky

Jeannette Baljeu geïnstalleerd als gedeputeerde Financiën Zuid-Holland

Copyright Omroep Zuidplas

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben Jeannette Baljeu (50) vandaag benoemd tot gedeputeerde van het college van Gedeputeerde Staten.

Gedeputeerde Baljeu wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Organisatie, Bestuur & Transparante Overheid en Europa & Internationaal beleid. Ze volgt Rogier van der Sande op die benoemd is tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland.

"De komende periode wil ik mij met het college inzetten voor een nog slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland. Vanuit mijn portefeuilles streef ik intern naar een sterke provinciale organisatie en extern naar meer samenwerking met onze lokale en internationale relaties", aldus gedeputeerde Baljeu.

Commissaris van de Koning Jaap Smit is verheugd over de benoeming: "Jeannette Baljeu is een zeer ervaren en gedreven bestuurder en ik ben erg blij met haar als versterking voor het college van Gedeputeerde Staten."

Van lokaal naar provinciaal
Jeannette Baljeu was zeven jaar lang wethouder in Rotterdam. Ook was zij raadslid en fractievoorzitter van de VVD Rotterdam. Daarnaast was zij onder meer vicevoorzitter van het hoofdbestuur van de VVD, voorzitter van de Taskforce OV-studentenkaart Beter Benutten en bestuurslid van de DCMR (Milieudienst Rijnmond). Tot voor kort was zij directeur van een kennisinstelling in de bouw.