Clicky

Een nieuwe naam voor een vernieuwd kerkgebouw aan de Ringvaartlaan

Copyright Omroep Zuidplas

De Protestantse Gemeente te Nieuwerkerk a/d IJssel zal vanaf december 2017 gebruik maken van het vernieuwde gebouw aan de Ringvaartlaan. 

Op dit moment wordt het gebouw grondig gerenoveerd om het geschikt te maken voor de toekomst van de kerk en de functie die de kerk wil vervullen in de samenleving.

Gemeenteleden van de Protestantse kerk hebben de afgelopen maanden namen voorgesteld en daarbij een onderbouwing gegeven.  De Werkgroep Naamgeving heeft in een BouwBulletin alle voorgestelde namen bekend gemaakt en heeft daarbij  een ‘shortlist’ gepresenteerd. De namen van de shortlist zijn: De Fontein, De Oase, De Ontmoetingsbron en De Regenboog.

Tijdens de presentatie na de kerkdienst van 10 september jl. zijn de namen toegelicht. Op zondag 17 september na de kerkdienst kunnen de kerkleden kenbaar maken welke naam hun voorkeur heeft.  Het resultaat van deze peiling wordt, samen met alle namen en motivaties aan de kerkenraad overhandigd die daarop de definitieve keuze zal maken.

Op deze manier wordt een breed gedragen naam gekozen die iets zegt over de rol die de Protestante Gemeente te Nieuwerkerk a/d/ IJssel wil vervullen.