Clicky

Ds. Verhaar schrijft boek over de doop

Copyright Omroep Zuidplas

Ds. Verhaar, oud predikant van de Hervormde kerk in Nieuwerkerk geeft in het boek uitleg over de christelijke doop.

Ds. Verhaar wil in dit boekje de werkelijkheid en de rijkdom van de christelijke doop, zoals die in het klassieke doopformulier wordt weergegeven, naar voren brengen. Daarbij gaat het natuurlijk niet om allerlei beschouwingen over de doop, maar over het geloof in de doop en in de Naam waarin dat gebeurt. "De doop is het belangrijkste wat een mensenkind in zijn leven kan overkomen!"

De heilige doop kent net als een geslepen diamant vele facetten, die alle met elkaar te maken hebben. Eigenlijk wordt heel het christelijk geloof en het christelijke leven in de doop samengevat. Om die reden schreef ds J.J. Verhaar uit Krimpen aan den IJssel ’Gedoopt in de Naam. Het doopformulier aan Gods gemeente uitgelegd’. In dit deeltje in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond wil hij de werkelijkheid en de rijkdom van de christelijke doop, zoals die in het klassieke doopformulier wordt weergegeven, naar voren brengen. Hij richt zich op een nauwgezette uitleg van het doopformulier, dat helemaal de theologie van de Reformatie ademt. Daarbij gaat het niet om allerlei beschouwingen over de doop, maar om het geloof in Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

‘Gedoopt in de Naam’ verscheen bij uitg. Groen in Heerenveen, telt 128 blz. en is verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.

Ds. J.J. Verhaar (1950) is emeritus predikant in de Protestantse kerk en was o.a. predikant van de Hervormde gemeenten in Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.