Clicky

‘Buren’ maken groot succes van campagne start CDA

Copyright Omroep Zuidplas

Er werd gelachen, getoeterd en gezwaaid. De CDA caravan reed door de straat. Alle burendag initiatieven in Zuidplas werden bezocht door team van CDA’ers. Waar het kon staken de ‘groenen’ de handen uit de mouwen, om de initiatieven te ondersteunen.

‘Het was echt een geweldige dag!’ zegt lijsttrekker Tinet de Jonge. ‘We hebben zelf gebakken cakes en koffie gebracht bij de initiatieven.’ De caravan begon bij de Zevenster in Zevenhuizen. Hier werd de binnentuin opgeleukt met bloemen. ‘De mannen hebben vooral geholpen met het sjouwen van zakken aarde. Ik raakte in gesprek met een oudere meneer. Hij vertelde hoe goed hij het heeft in de Zevenster. Dat is fijn om te horen. Maar ook dat hij het groen in het dorp mist. Dat zijn ook signalen die we in de politiek weer mee kunnen nemen.’

Vervolgens zijn er cakes in Moerkapelle gebracht. ‘Een heel betrokken buurt en een prachtige speellocatie’, aldus Jan Verbeek.

In Moordrecht werd het Gemivahuis bezocht. Hier was een bijzondere speeldag georganiseerd. De bewoners gaven vol trots een rondleiding aan de CDA afvaardiging. ‘Prachtige paleisjes waar ze met recht trots op mogen zijn.’

De caravan manoeuvreerde door de smalle straatjes bij de ir Lelystraat. Hier werd Jan Verbeek direct aan het werk gezet. Met een karretje mocht hij zware boomstammen in de speeltuin leggen. De actieve buurtbewoners hadden het gave initiatief genomen om een nieuw speeltoestel te plaatsen. Het voorstel werd goedgekeurd door het Oranjefonds, de organisatie achter burendag. De Jonge: ‘Het is bijzonder te zien hoe betrokken deze bewoners zich voelen. Ze organiseren het hele jaar door ‘burendagen’ om de buurt schoon te houden. Uiteindelijk is dat de beste manier om een sterke gemeente te vormen. Er zit zoveel kracht in de samenleving.’

Bij de Meidoorn was ontspanning voor jong en oud georganiseerd. Het initiatief werd ondersteund door verschillende partijen. Hierdoor kon een groot deel dor groen vervangen worden, bewegingsvoorzieningen bij de banken en een motoriek speeltoestel geplaatst worden.