Clicky

Van Vliet Barracuda heeft de beste junioren zwemsters van Nederland

Copyright Omroep Zuidplas

Bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen wint Van Vliet Barracuda overtuigend het goud in de categorie meisjes onder 12 jaar.

Met ruim zes seconden voorsprong weten Elydjah van der Heul, Flòra Szili-Torok, Mila Oomens, Mara Tims en Sanne Slof samen de nationale titel binnen te slepen. De dames hebben hiermee bewezen de snelste zwemstertjes van Nederland te zijn.

Afgetrapt met een ontzettend sterke opening op de 4x50 meter schoolslag zat de sfeer er direct goed in. Het resulteerde in een ruime overwinning en direct zes seconden voorsprong op de nummer twee uit Amersfoort. Vervolgens werd de voorsprong uitgebreid op de 4x50 meter wisselslag door opnieuw een goede race en eerste plek. Voor de laatste en afsluitende estafette kregen de dames de opdracht mee om “op safe” te zwemmen. Geen risico’s nemen met de overnames en dan is de overwinning binnen. Ze vervulde de opdracht en konden na een stabiele race met opnieuw allemaal mooie tijden de overwinning in beslag nemen.

Ook waren er twee jongens ploegen aanwezig bij het ochtendprogramma. Bij de jongens onder 12 jaar behaalde Giel van Veen, Bas Bechtold, Joshua Agussalim, Lars Stout en Daan Vos de tiende plek. Jip van Veen, Sidique Turay, Nathan Vos en Thijs Visser werden bij de jongens onder 14 jaar dertiende. Nog nooit eerder heeft Van Vliet Barracuda zich met zo’n grote groep jonge zwemmers geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In de middag was het de beurt aan de senioren dames. Met een afvaardiging van twaalf zwemsters werd er naar Eindhoven afgereisd. De ploeg had zich als 24e geplaatst en weet uiteindelijk als 18e te eindigen. Een knappe prestatie van de dames en een mooi begin van het nieuwe zwemjaar.

Foto: v.l.n.r. Sanne Slof, Mila Oomens, trainer Walter Rolloos, Elydjah van der Heul, Mara Tims en Flòra Szili-Torok